OSB diap logo ZW ISO 9001 VCA 1 1 ISO 14001 1 savantis1
OSB  ISO 9001  VCA ISO 14001  SAVANTIS 

 

 

 

  

gevelreiniging 1

Een waterdicht plan
Van alle bouwschadegevallen wordt 40% veroorzaakt door vocht. Het tegengaan van vocht in de gevelconstructie is daarom van groot belang. 't Sticht biedt hiervoor een water afstotende behandeling, hydrofoberen genaamd, die het vocht tegenhoudt en tegelijkertijd dampdoorlatend is.

 

 

 

gevelreiniging 2

Met het oog op de toekomst
Monumenten en oude gevels zijn veelal van poreuze steensoorten gemaakt. Om deze voor de toekomst te behouden, is een milde verwijdering van algen en mos noodzakelijk. 't Sticht kiest in deze gevallen voor stoomreiniging onder hoge of lagere druk. Straatmeubilair wordt hydrothermisch, oftewel met warm water, gereinigd.

 

 

gevelreiniging 3

Het milieu centraal
't Sticht kiest waar het maar enigzins mogelijk is voor milieubewuste oplossingen. Zo kunnen we bij hogedrukreiniging het afvalwater opvangen, ter plekke zuiveren en direct hergebruiken. Ook maken we liever gebruik van natuurlijke middelen dan van chemische. Een goed voorbeeld is het milieubewust vochtstralen, waarbij water, straalmiddel en lucht onder lage druk op het te reinigen object worden gespoten. Voor een kwetsbare ondergrond, maar ook voor aluminium-, metalen en kunststof kozijnen, gebruiken we de JOS-methode, waarbij water, een fijner straalmiddel en lucht in een roterende beweging op het object worden gespoten. Dit tast de ondergrond niet aan, belast het milieu niet en maakt het betreffende object brandschoon!